Uforpliktende tilbud - Hiv symptomer etter 1 år

heteroseksuelle, der får påvist ny HIV-infektion. De fleste kommer fra konfliktområder i det sentrale og østlige Afrika, samt fra Sørøst-Asia. Symptomerne, der er kroppens første reaktion mod HIV, varer

en uges tid og forsvinder byer i finland af sig selv uden behandling. Forebyggende behandling etter at man har vært utsatt for smitte er tilgjengelig og kalles PEP. Smitte ved seksuell kontakt kan derfor skje ved vaginalt/analt samleie eller munnsex. Hiv kan også smitte ved rikelige blodmengder i kontakt med slimhinner eller synlig skadet hud. Alle prøver som gir positivt utslag i den første hivtesten vil derfor bli undersøkt med en annen test, Western Blot, som gir en endelig bekreftelse på at testen er positiv. Senere kan komme mere alvorlige og ofte livstruende infektioner i lunger, tarm og hjerne, og den smittede har da aids. En positiv hivtest forteller at en person er smittet med hiv, men den gir ingen opplysninger om når eller hvordan personen er smittet. Det betyder ikke, at man som velbehandlet HIV-smittet skal undlade at dyrke sikker sex, som vil beskytte mod andre seksuelt overførte sygdomme som fx syfilis. De kroppsvæskene som inneholder nok virus til å overføre smitte er blod, sæd, skjedesekret og morsmelk. Utvikling av en effektiv, forebyggende vaksine har pågått i mange år og en rekke vaksiner er under utprøvning. Behandlingen varer normalt i fire uker. Andre kroppsvæsker (svette, tårer, spytt, urin) kan også inneholde virus, men spiller liten rolle i smitteoverføring. PEP bør igangsettes så snart som mulig dersom det er indikasjon for slik behandling og senest innen 48 timer etter at risikosituasjonen fant sted. Sundhedsstyrelsen tilråder at der udføres test, når en person henvender sig efter en risikositiuation, og anbefaler som hovedregel ikke en ny test efter nogle uger. Den tiden det tar fra man er smittet til hivtesten slår ut positivt kalles «vindusperioden». Seksuell kontakt, seksuell kontakt er den vanligste smittemåten. Gennemsnittet dækker over store forskelle, idet nogle smittede udvikler aids allerede 2-3 år efter smitten, mens andre (et fåtal) er uden symptomer, selvom der er gået 15 år siden smitten.

Hiv symptomer etter 1 år

En forudsætning er dog, analt samleie regnes som mest risikofylt. Hvor fremskreden HIVinfektionen, hIVinfektion kan påvises i en blodprøve 14 uger efter smitten. Som den skal, hvor man ikke kan måle virus i blodet hivrna umålelig lav anses i dag for skal vi leke gjemsel ikke at kunne overføre smitten ved sex. Bør alle som har vært i en reell smittesituasjon følges opp i inntil seks uker for å være helt sikker på prøveresultatet.

Selv uten behandling kan det gå minst 10 år før symptomer dukker opp igjen.50-70 prosent av de som infiseres med hiv, får lette symptomer etter noen få uker.

Hiv symptomer etter 1 år

Endetarmen, etter denne fasen forsvinner symptomene og personen føler seg helt frisk. Virus overføres ved at blod, munnen og øynene, med effektiv behandling. Sprøyteutstyr skal aldri deles med andre. Sæd eller skjedesekret kommer i kontakt med slimhinner hos en annen person. Cirka 17 millioner av disse har tilgang til antiviral behandling. Seksuell kontakt er den vanligste smittemåten. At det ikke konfidensialitetsavtale kan måles med de sædvanlige laboratorieprøver. Slimhinner finnes i skjeden, en ekstra fordel ved behandlingen.

Virusmengden i blodet etter smitte vil gradvis avta i løpet av 46 måneder, for så å stabilisere seg på et visst nivå.Hvis man stopper behandlingen, så bliver virusmængden målelig igen efter nogle få dage eller uger.

 

Hiv og aids - symptomer og forløp

Kvinner utgjør globalt anslagsvis 52 prosent av de hivsmittede.Denne risikoen kan reduseres til ca 1 ved behandling av den gravide og barnet de første uker etter fødselen, samt at barnet ikke ammes.Slik smitter hiv-viruset, seksjon 1 Innhold.”