Matkurs bergen 2018, Svenske navn topp 100. Fødselsforberedende kurs ullevål sykehus

topp, synes navneforskeren er spennende. Navneforsker: Førsteamanuensis Ivar Utne ved Universitetet i Bergen Foto: UiB. Det mest populære guttenavnet i Norge i fjor var William, men i Sverige var

det toppnavn allerede i 2003. Flertallet av navnene har fire eller fem bokstaver. Alle disse navnene har jo ligget høyt lenge, sier han. Det stiger i bruk i Norge, og har alt som skal til for å nå høyt opp nå både fordi det er bibelsk, og fordi det klinger godt med to vokaler og de populære konsonantene L og M, sier Utne. Hvilke navn er din favoritt? På guttesiden er det vel bare Charlie og Hugo som vi ikke har sett komme i Norge, legger han til. Disse svenske navnene økte mest, jentenavnet som økte mest i Sverige i fjor var Cleo. LES også: Kongelige navn som ble «hot» - og de som ikke slo like godt an! Når det gjelder Elsa tror jeg nordmenn flest ser det i sammenheng med Else, den vanligere norske formen. Ti hva betyr navnet daniel på topp jentenavn, alice, alicia, olivia. Det har vært på topp der lenge, så mange velger nok Alicia fordi det oppleves som mindre oppbrukt. Tar man en titt på norske og svenske lister over de mest brukte navnene, finner man mange likhetstrekk. Det er forholdsvis lite brukt, men det vil nok vokse, spår Utne. Det kan være både og, sier navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen. Disse navnene er det verdt å følge med på I Sverige har Astrid gjort noen beregn huslån voldsomme hopp opp på listene. For eksempel Vincent og Alvin. Men navn som har vært veldig lite brukt i Norge før, har vanskeligere for å slå an fordi de føles fremmede og «typisk svenske». Ti på topp guttenavn, william, oscar, liam. Nye navn inn, på jentenes topp 100 er det kommet inn fem nye navn: Cleo, Adele, Penny, Mila og Hedda. Ifølge SSB er Saga et navn som peker seg ut som et kommende populært navn. Noen stavelser forsvinner, men fordi vi liker vokaler nå, er det helst konsonantene som forsvinner. Men tross nedgangen på 26 prosent fra 20, er det det fjerde mest populære jentenavnet over grensen. Det er nok både bruken i Sverige og den populære serien Broen som har gitt navnet ny fart, mener Utne. Eksempler på guttenavn er Albin og Oskar, mens Gustav er på god vei, sier Utne. Vi går mot kortere og kortere navn.

Største organet i kroppen Svenske navn topp 100

Mariam, wilma, tindra og Hedvig, sverige lå også foran oss når det gjelder toppnavnet Emma. Han sier dette er snakk om en internasjonal trend. Mira, babyverden forsikring eies og drives av forlaget Sandviks AS som holder til i Stavanger. Navnene som måtte vike for disse var Anna. Men som foreløpig ikke har slått an i Norge.

Vil du være i forkant av navnetrendene, eller velge navn som fortsatt er sjeldne i, norge, kan du ta en titt på de 100 mest brukte guttenavnene i Sverige.Vil du være i forkant av navnetrendene, eller velge navn som fortsatt er sjeldne i, norge, kan du ta en titt på de 100 mest brukte jentenavnene i Sverige.Alice og Oscar var de mest populære navnene blant nyfødte i Sverige i 2016.

Og William er tilbake på topp etter ett år på tredjeplass siden forrige toppplassering i 2015. Jentenavnet Saga er typisk svensk, finner vi ganske mange navn som er vanlige i Sverige. Ser man på svenskenes topp 100liste er det mange navn som er pene og passer godt. Men foreløpig ligger det langt fra navnetoppen. Og har ikke svenske navn topp 100 norsk tradisjon, astrid har absolutt mulighet til å klatre også i Norge. Alice beholder dermed førsteplassen fra 2016.

Guttenavnet Charlie måtte forlate topp ti til fordel for Adam.Alice og William inntar førsteplassene og var de mest populære navnene til nyfødte svenske barn i 2017, viser Statistiska centralbyrån (SCB) som ble lagt frem.Det er et spennende navn også internasjonalt, sier Utne.

 

Navnetoppen i Sverige 2016

Det er på vei opp, men fortsatt lite brukt, sier Utne.Utne mener påvirkningen kan ha kommet både fra Sverige og andre land.Samuel er et bibelsk navn.I Norge er det formen Frøya som er vanligst.”