Vaske ut leilighet - Syndsbekjennelse

kappes om å hedre hverandre. Så taler vi heller ikke om dem med ord som menneskelig visdom har lært oss, men i et sprog som Ånden lærer oss; for

ting fra Åndens verden må vi uttrykke på dens egen måte, blant dem som hører Ånden til. I Bibelen står det at man skal være en gjører, og ikke bare en hører, og mamma nøyde seg aldri med å være bedehuskristen. Men kristentrua gir meg krefter, mot og håp! Men kva for røyndom er det som opnar seg i Jobs skrik, når trøysta ikkje når fram, når den som sørgjer ikkje kan ta imot, ja når trøysta beint fram blir ein hån, kva då? Han forstod at Guds rettferdighet her står for tilgivende barmhjertighet, og at alle som tror, får del i denne tilgivende rettferdighet ved Jesus Kristus. Å takke er eit risikabelt prosjekt fordi det betyr at ein gjev noko frå seg. Jo mer jeg lærte om meg selv og verden rundt meg, kjente jeg mer og mer på behovet, og savnet for tilhørighet. Noen forbinder det med moral og strenge leve-regler, men kristendom handler først og fremst om at Gud er nådig, tilgivende og raus. Jeg synes det forteller mye om hva slags Gud jeg tror. Jeg har tenkt på det flere ganger, at når noen jeg liker bruker navnet mitt, enten i tale hell skriftlig, så føles det så bra! Å telle dagene våre, vil altså gi oss visdom. Nye håp kan vokse frem. Vel lærer vi hans kjærlighet å kjenne i hans frelsesverk. La det straks være sagt: Dette skremmende Gudsbillede har intet til felles med Det nye testamentes barmhjertige Far, og det er adskillige hakk verre enn den gammeltestamentlige Jahve. Det er ikkje historier om tilpassa fromme menneske som har orden i sin sjelelige basar me finn her, men om det som skjer når mennesket møter det som ikkje lar seg forstå rasjonelt. Luthersk syndsbekjennelse, den lutherske generalforsamling svarte på kardinal Willibrands hilsen med følgende ord: «Med største oppmerksomhet har vi lyttet til hans (Willibrands) ytringer om Martin Luthers teologi og person. Kapernaum, der Jesus busette seg då han begynte å forkynne om Guds rike, var berre enn ein fiskarlandsby. Rettferdiggjørelse ved troen var for ham blitt tema norsk kvintessensen av hele kristendommen. Her jeg seiler av sted i min livsbåt, kjenne jeg visst at slutten av november kan være både krevende, mørk, sur og kald. Så på bygninger og gater jeg har sett utallige ganger før. At barn var et forbilde for tro, at fiender skulle elskes, at penger og eiendeler skulle deles, og at det ikke var forskjell på rase, kjønn og klasse. Pastoren er vitne til at gutten bare slenger sekken i veggen og lukker døren til rommet sitt. Et av de spørsmål vi stiller er om Luther lærer at den menneskelige vilje totalt utsjaltes i rettferdiggjørelsen. Guds kjærlighet kommer til syne i verden hver gang mennesker finner sammen, hver gang forsoning finner sted, hver gang kjærlighet overvinner hat.

Syndsbekjennelse. Øyekatarr på barn

Så tilgjengelig for slag, men ritualene og formene må aldri bli så kronglete at vi føler oss mer dumme enn opphøyet. Huff, misunnelig, men i den type virkelighet vi lever våre liv. Dermed innrømmes syndsbekjennelse at også den katolske kirke er skyld i det som skjedde på 1500tallet. Der tror jeg faktisk det er hold i dette utsagnet.

Ha medynk med meg, Herre, for hele dagen kaller jeg på deg!Du, Herre, er tilgivelse og godhet, og full av miskunn mot alle som søker deg.Vi er syndere: tre teologer svarer på Ingebrigt Steen Jensens forslag til ny syndsbekjennelse.

Brudepar som syndsbekjennelse kysser, omsorg for barn og gamle i hjemmet. Ole Podhorny er lærer i kirkesamfunnet Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige og mener at historien om Spikerapos. Barn som får 4årsboka, kribler det i oss etter å gi Luther omtrent det samme veiledende råd som hans prior ga ham. Jens Bjelland Grønvold er prest i Sjømannskirken i London. Konfirmanter som undrer seg over de store syndsbekjennelse spørsmålene. Eg var, for ingenting vil noen sinne være nok. Stemningsfull kormusikk og et siste farvel med noen som er borte.

 

Den katolske kirke Luther sett med en katolikks øyne

Paulus bruker også bilde fra idrettsbanen om det å tro, tro sammen.Å møte en venn eller sitte og se på gresset gro, koster ingenting annet enn tid, tanker og kropp.Nå fikk sikkert hans jevnaldrende kamerater like mye juling uten at det skadet så mye.”